Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam - Voorzitter Peter Huizer

25 april 2023

De Bedrijfskern verbindt!

De Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam is volop in ontwikkeling! Een ontwikkeling die veel verder gaat dan het samenkomen van gelijkgestemde ondernemers. Voorzitter Peter Huizer vertelt op welke vlakken de verenigde mkb’ers met hun inzet een rol in de samenleving kunnen en willen spelen.

Peter: “Wanneer ik naar de betrokkenheid van Hardinxveldse ondernemers kijk, zie ik een sterke focus op goed werkgeverschap en samenwerking! Zowel met de gemeente als binnen de lokale gemeenschap. Ondernemers zijn zich bewust van de uitdagingen op het gebied van woningbouw, de maritieme sector en de energietransitie. We erkennen dan ook dat samenwerking essentieel is. De Bedrijfskern speelt met korte lijnen een belangrijke rol bij het uitwisselen van kennis, zowel formeel als informeel.”

Goede contacten van groot belang

“Goede lokale contacten blijven van groot belang," zegt Peter. “Het onderwijs is een goed voorbeeld waar onze stimulans van groot belang is. Ook de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente verloopt in een positieve sfeer. Ons doel is dan ook in een gemeente te wonen en te werken waarin iedereen zijn steentje bijdraagt. We hebben bijvoorbeeld een ondernemersfonds, waarmee we het lokale klimaat willen ondersteunen. Onze medewerkers, winkeliers en sportverenigingen spelen een belangrijke rol in de gemeenschap. Dat willen we stimuleren en benadrukken door gezamenlijke acties, zoals een paasactie of het schminken van kinderen in het winkelcentrum.”

Sterke betrokkenheid ondernemers

Peter: “De betrokkenheid van ondernemers bij het dorp is sterk! Die betrokkenheid strekt zich uit over verschillende sectoren, zoals de maakindustrie en de maritieme sector, waarin ondernemers samenwerken om elkaar te ondersteunen en samen sterker te staan. We streven naar een herkenbaar gezicht in de regio. Daarbij zijn regionale contacten van groot belang om de bedrijfskern op de kaart te zetten en voort te bouwen op de sterke punten van onze lokale economie!”

Onderlinge band centraal

“De ondernemersvereniging komt regelmatig bijeen. Gemiddeld acht keer per jaar, voor overleg, bedrijfsbezoeken en netwerkuitjes. Daarbij staat de onderlinge band centraal. De combinatie van nuttige bijeenkomsten en aangenaam gezelschap wordt gewaardeerd: indrukken worden opgedaan en contacten buiten de vergaderingen om worden onderhouden. Als bestuur komen we vaker bij elkaar: om plannen te smeden en actuele zaken in de regio te delen met de leden.”

Gemeenschappelijke uitdagingen

Peter vervolgt: “De diversiteit van bedrijven wordt onderling als positief ervaren. Op verschillende kennisgebieden helpen ondernemers elkaar verder, dankzij de korte lijnen. We proberen zoveel mogelijk te delen, gezien de gemeenschappelijke uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben. ‘Verbinden’ en ‘samenwerken’ zijn echt de kernwoorden van onze ontwikkeling!”

Heb je een vraag aan De Bedrijfs­kern?

Wilt u meer informatie over de Bedrijfskern? Neem dan contact met ons op!

Contact

Postbus 223
3370 AE Hardinxveld-Giessendam

De Bedrijfskern is aangesloten bij::

Smart
Fod
Disclaimer
Privacy policy
Cookieverklaring
Wijzig uw cookievoorkeuren
Ontwerp & realisatie: MM Smart Delta Drechtsteden