Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam - Booking.com

14 april 2023

Installatie-technische hoogstandjes in Amsterdam

Bedrijfsbezoeken nemen een prominente plaats in op de agenda van Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam. Dit voorjaar werd de lat direct heel hoog gelegd: een duo-bezoek aan het state-of-the-art hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam!

De realisatie van het internationale hoofdkantoor van Booking.com aan het Oosterdokseiland in Amsterdam kun je gerust een huzarenstukje noemen. Met een oppervlakte van 72.500 vierkante meter is deze multifunctionele campus één van de grootste binnenstedelijke projecten van West-Europa!

Lokaal detail

En een mooi lokaal detail: voor de aanleg van de installaties in het enorme pand in Amsterdam hebben Klimaatservice Holland uit Hardinxveld-Giessendam en Van den Pol Elektrotechniek uit Montfoort hun krachten gebundeld. Beide bedrijven maken deel uit van hun lokale bedrijvenvereniging. En zo kwam het dat op woensdag 5 april leden van beide bedrijfsverenigingen een bezoek brachten aan het bijna opgeleverde pand op het Oosterdokseiland.

Ultieme uitkijktoren

Ten eerste het uitzicht! Op de elfde verdieping leek de zon speciaal op het bezoek te hebben gewacht: het dakterras als ultieme uitkijktoren over het IJ, het centrum van Amsterdam en het Centraal Station! De aansluitende presentatie maakte vooral nieuwsgierig naar de klimaat- en elektrotechnische installatiegeheimen die het pand in zich heeft. Precies daarom dat het de ruim negentig - ! - aanwezigen stonden te trappelen voor de rondleiding.

Volledig glazen gevel

Een rondgang in een pand wat in woorden nauwelijks te omschrijven valt. Met een volledig glazen gevel, natuurlijke begroeiing op alle verdiepingen in de twee atria en een reuzensurfplank als vergadertafel in de ‘boardroom’. Dat zijn slechts enkele voorbeelden! De campus biedt ruimte aan 4.600 verschillende werkplekken, restaurants en een fietsenstalling voor 2.500 fietsen. In het gebouw bevindt zich bovendien zo’n 7.500 vierkante meter aan appartementen en 1.500 vierkante meter publieke functies op de begane grond.

Innovatieve installatie-oplossingen

En dan de meer dan innovatieve installatie-oplossingen. De essentie is een systeem van indoor positioning en machine learning algoritmes. Dit systeem regelt installaties automatisch naar de wensen van rechthebbende personen. Met een app, ID of tag kan iedereen zijn voorkeursinstellingen invoeren en wijzigen. De kelder is het technische hart van het gebouw, waar de de warmte- en koudeverdelers, luchtbehandelingscentrale en noodstroomaggregaten staan opgesteld. De kantoorruimtes zijn geklimatiseerd met strekmetalen klimaatplafonds, waarbij de regel- en besturingstechniek ‘smart’ op elkaar is afgestemd.

Meer dan gezellig sluitstuk

De leden van de bedrijfskern kregen al deze indrukken in kleine groepjes over zich uitgestort. De uitleg was zeer helder en deze opzet bood ruimte voor vragen én ‘verzoekjes’: voor je het weet sta je in een ‘windtunnel’, naast manshoge generatoren of in het elektronische hart! Dat de interesse groot was, bleek toen iemand constateerde ‘dat het al zo laat was’ en een ander schraapte zijn keel… Met een borrel en aansluitend diner in restaurant Kanteen kwam dan ook een meer dan gezellig einde aan dit eerste bedrijfsbezoek van het jaar!

Het volgende bedrijfsbezoek staat gepland voor… We houden u op de hoogte!

Heb je een vraag aan De Bedrijfs­kern?

Wilt u meer informatie over de Bedrijfskern? Neem dan contact met ons op!

Contact

Postbus 223
3370 AE Hardinxveld-Giessendam

De Bedrijfskern is aangesloten bij::

Smart
Fod
Disclaimer
Privacy policy
Cookieverklaring
Wijzig uw cookievoorkeuren
Ontwerp & realisatie: MM Smart Delta Drechtsteden