2231999 Bedrijfskern Hardinxveld Giessendam   Overzicht

28-12 2023

‘Kan het iedere lokale ondernemer aanbevelen!’

Piet van de Werken is directeur van J.L. Muns BV, specialist in hydraulische aandrijvingen en cilinders. Hij werkt sinds 1991 bij het bedrijf dat door zijn schoonouders is opgericht. In 2006 werd hij samen met zijn vrouw eigenaar. “In de loop der jaren zijn we gegroeid van vijf naar 22 medewerkers.” Piet vertelt over zijn lidmaatschap van de Bedrijfskern.

“Het biedt een kans lokale en regionale ondernemers buiten mijn eigen branche te ontmoeten!”

Leren van contacten

Piet vervolgt: “De waarde van de Bedrijfskern voor J.L. Muns is significant. Ik leer van de contacten, en ik hou een brede blik op zaken. Dat is bevorderlijk voor de onderneming, maar verrijkt ook mijn persoonlijke mensenkennis. Naast mijn lidmaatschap van de Bedrijfskern, toon ik mijn maatschappelijke betrokkenheid ook door lokale sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen.”

Hydraulische cilinders revisie

Metaalbedrijf J.L. Muns is al decennialang een begrip in de wereld van hydraulica en Palfinger service. Sinds 1971 staan zij bekend om kwalitatieve hydraulische besturingen, aggregaten en cilinders. Vanuit twee vestigingen in Hardinxveld-Giessendam biedt J.L. Muns een uitgebreide service, die varieert van ontwerp tot productie, en van revisie tot reparatie - zelfs op locatie.

Kwaliteit en maatwerk

Piet: “Mijn schoonouders zijn begonnen met het repareren van garagekrikken en pompwagens. We zijn officieel dealer van het Oostenrijkse kraanmerk Palfinger. We bieden zowel nieuwe als gebruikte producten van dit merk. Daarnaast voeren we keuringen en reparaties uit. Onze expertise strekt zich uit van Palfinger autolaadkranen en Palfinger scheepskranen voor de scheepvaart en omvat ook alle hydraulische systemen. Altijd met een focus op kwaliteit en maatwerk!”

Meerdere voordelen

“Het lidmaatschap van de Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam werd ingegeven door Jan-Willem Blokland”, vertelt Piet. “Het bracht meerdere voordelen met zich mee. Als platform voor netwerken. Maar ook de gunning van branche gerelateerde opdrachten. En dat allemaal in een gezellige en leerzame omgeving.

Brede blik houden

Piet: “De waarde is dat de contacten concreet zijn. Ik leer ondernemers uit het dorp kennen, die ik niet tegenkomen in mijn eigen branche. Zo kun je leren van elkaar en zien hoe een ander bepaalde vraagstukken aanpakt. Het is fijn om een brede blik te houden en mensen te ontmoeten met dezelfde belangen.”

Regionale ontwikkeling

“De activiteiten die de Bedrijfskern organiseert zijn gevarieerd en altijd de moeite waard”, zegt Piet. “Een bedrijfsbezoek, een presentatie of een barbecue. Het is leuk én functioneel, ook voor de partners.” Piet ziet bovendien een regionale ontwikkeling: “De verbanden binnen de Drechtsteden worden steeds nadrukkelijker gelegd: ook daar herkennen ondernemers elkaars uitdagingen. Verschillende leden zitten bijvoorbeeld in commissies die deelnemen aan regionaal overleg. Zelf heb ik het, in combinatie met mijn betrokkenheid bij sportverenigingen, nu te druk voor. Gelukkig wel! Maar ik raad het iedere lokale ondernemer aan lid te worden van de Bedrijfskern!”

Wilt u lid worden, of een activiteit bijwonen? Neem dan contact met ons op.

Heb je een vraag aan De Bedrijfs­kern?

Wilt u meer informatie over de Bedrijfskern? Neem dan contact met ons op!

Contact

Postbus 223
3370 AE Hardinxveld-Giessendam

De Bedrijfskern is aangesloten bij::

Smart
Fod
Disclaimer
Privacy policy
Cookieverklaring
Wijzig uw cookievoorkeuren
Ontwerp & realisatie: MM Smart Delta Drechtsteden