De Lasspecialisten uit Gorinchem

13 oktober 2016

Vijf lasspecialisten onder één dak ofwel de schijf van vijf voor het lassen. Ieder met hun eigen specialisatie. De lasspecialisten zijn gevestigd op Avelingen West 26 te Gorinchem én tijdens de Verbindingsweek ook op stand 355.

Laskar las- en snijtechniek
Laskar las- en snijtechniek is totaalleverancier/importeur op het gebied van las- en snijapparatuur, beschermingsmiddelen en las- en snijtoebehoren. Laskar is importeur van onder andere Cebora las- en snijapparatuur en tijdens de NIL Verbindingsweek staan de twee nieuwe Cebora MIG/MAG Pulse kampioenen in de schijnwerpers. De Cebora Pocket Pulse MIG 1820/M Synergic is de kleinste en lichtste professionele MIG/MAG Pulse machine op 230 Volt. Deze Pulse MIG lasmachine, met een 185 ampère 1-fase stroombron, is met 1 knop te bedienen en heeft standaard meer dan 30 lasprogramma’s. Tevens kan er met de Pocket Pulse onder andere staal, RVS, aluminium en CuSi3 gelast worden. Hierdoor is het een ideale lasmachine voor de dunnere (tot 4 mm) te lassen plaatmaterialen. Tevens presenteert Laskar de nieuwe krachtpatser, de Cebora Synstar MIG 330/TC Synergic. Een multi-proces inverter met Pulse én Dubbel Pulse functie dat tevens is voorzien van een LCD ‘touch screen’ bedieningspaneel. Met een vermogen van 330 ampère en meer dan 70 ingebouwde lasprogramma’s voor diverse materialen, is deze lasmachine ook geschikt voor het zwaardere, dikkere ‘laswerk’. Tevens worden de professionele machinelijn en lastoebehoren van Weldkar gepresenteerd. Lasmachines die zeer geschikt zijn voor lasklussen op locatie evenals in de werkplaats van de metaalverwerkende industrie. Uiteraard worden er ‘live’ lasdemonstraties gegeven kan men zelf lassen om te voordelen te ervaren. Tevens kan de bezoeker een kijkje nemen in de mobiele showroom, waarin het complete assortiment van Laskar wordt gepresenteerd.

Laskar Puntlastechniek
Laskar Puntlastechniek is de totaalleverancier in punt- en stiftlas verbindingen en importeur van TECNA puntlas- en projectielasmachines en SOYER stiftlasmachines. Tijdens de Verbindingsweek zal Laskar Puntlastechniek diverse innovatieve puntlasmachines en puntlastangen voor verschillende industriële toepassingen tentoonstellen. Waaronder de inverter punt- en projectielasmachine 6075. De inverter techniek heeft o.a. als voordeel dat er een perfect regelbare balans is tussen kwaliteit en uiterlijk van de puntlas. Tevens kan bijvoorbeeld RVS en aluminium verkleuringsvrij worden gepuntlast. Ook het lasproces kan met deze techniek zeer nauwkeurig worden ingesteld. Volledige procesbeheersing is een nieuwe trend binnen de puntlasindustrie alsook het opwekken van het benodigde vermogen door een condensatorenpakket. Hierdoor wordt de netbelasting tot 80% gereduceerd. Laskar Puntlastechniek verteld u er graag meer over. Met het Duitse merk Soyer beschikt Laskar Puntlastechniek over een compleet en hoogwaardig programma stiftlasmachines voor handmatige en geautomatiseerde toepassingen. De innovatieve SRM techniek maakt het mogelijk om lasstiften en lasmoeren te stiftlassen, zonder nabewerking! Bezoek de stand van Laskar Puntlastechniek stand om o.a. demonstraties van de Soyer apparatuur te bekijken.

TLS Totaal in LasService
Als totaalleverancier voor het lassen richt TLS zich op de regionale industriële gebruikers in de regio Zuid-Holland-Zuid. Als dealer van bekende merken las- en snijapparatuur, waaronder Kemppi, Cebora, Miller en Weldkar beschikt TLS over de modernste lasapparatuur en toebehoren. TLS zal tijdens de Verbindingsweek onder andere aandacht schenken aan de krachtige, betrouwbare las- en snijapparatuur van Weldkar en het brede assortiment Weldkar lastoebehoren voor verrassend voordelige prijzen. Naast de Weldkar producten staat ook de Kemppi FastMig X in de schijnwerpers. Dit lasapparaat blinkt uit in professionele perfectie en is geschikt voor veeleisende, industriële toepassingen. De FastMig X biedt superieure productiviteit, grenzeloze flexibiliteit, fenomenale kwaliteit en een uitmuntende duurzaamheid. Ook op het gebied van het keuren en valideren van uw (las)machines beschikt TLS sinds kort over de nieuwste testapparatuur en software. Meer over dit technisch vernuft vindt u op stand van TLS, waar tevens ‘live’ lasdemonstraties worden gegeven.

Solutions to Connect
De jongste afdeling van TLS Totaal in LasService is S2C, voluit Solutions to Connect BV en heeft als doel personen en bedrijven lastechnisch bij te staan in Opleiden & Trainen, Certificeren & Kwalificeren, Troubleshooting & Consultancy. Bestaande normen zoals NEN, EN-ISO, ASME of AWS zijn tegenwoordig standaard vereist en de constructienorm EN 1090 heeft zijn intrede gedaan. De wetgeving verplicht bedrijven te investeren in kwaliteitsborging en aansprakelijkheid wordt meer regel dan uitzondering. Kortom: Er is lastechnische kennis nodig om aan deze vraag te kunnen voldoen en kwaliteit te waarborgen. S2C ontzorgt u op dit gebied, omdat verbinden nou eenmaal kennis vereist… Ontbreekt het u aan lastechnische kennis, wilt u weten hoe er omgegaan moet worden met normen en eisen of bent u op zoek naar lastechnische opleidingen? Bezoek de stand van S2C.

RentalXpert
RentalXpert is de partner van Laskar Hardinxveld BV en TLS Totaal in LasService op het gebied van lassen en verhuur. RentalXpert verhuurt een breed assortiment lasapparatuur en randapparatuur. Het lasspecialisme is daarbij onderscheidend in de markt en door de samenwerking met Laskar en TLS heeft RentalXpert toegang tot de exclusieve vertegenwoordiging en een omvangrijke voorraad van wereldmerken als Cebora, Kemppi, Miller, Weldkar, GenSet en Tecna. Door dit partnerschap kan alles aangeboden worden om perfect laswerk mogelijk te maken en beschikt RentalXpert over een schat aan ervaring en kennis. Nieuwgierig geworden? Kom dan naar stand 355 en ontvang de verhuurcatalogus.

Contact opnemen met de Bedrijfskern

Heeft u vragen of wilt u lid worden van Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam? Neem dan contact met ons op.

Versturen