ROC Mondriaan uit Den Haag kiest voor lassen met Cebora

02 mei 2016

Met de levering van een 7-tal Cebora MIG EVO Speed Star lasapparaten, door importeur Laskar las- en snijtechniek in samenwerking met dealer Twin Air Systems (dochteronderneming van Twin Tools BV), heeft het ROC Mondriaan uit Den Haag geïnvesteerd in de toekomst van de (las)technische opleidingen.

Na een uitvoerig onderzoek en tests met diverse merken lasapparatuur heeft de raad van bestuur, in overleg met de technische afdeling, gekozen voor de multi-proces Cebora MIG EVO Speed Star 380/TS voorzien van waterkoeler en Pulse functie. Dit als gevolg van de kwalitatief zeer hoogwaardige lasprestaties, volledige set synergische lasprogramma’s voor alle soorten lasdraad (standaard af fabriek) en de eenvoudige bediening van het lasapparaat. Laskar las- en snijtechniek, exclusief importeur van Cebora las- en snijapparatuur voor de Benelux, heeft enkele jaren geleden, in samenwerking met dealer Twin Air Systems, ook al diverse Cebora lasmachines naar volle tevredenheid geleverd aan de Automotive divisie van het ROC Mondriaan.

Deze innovatieve Speed Star machines onderscheiden zich door belangrijke voordelen ten opzichte van het conventioneel kortsluitboog MIG/MAG lassen. De lasser kan tot 30% sneller lassen door een hogere neersmeltsnelheid van de draad, zonder hoger gasverbruik. Grote variërende vooropeningen (tot wel 10 mm) kunnen in één keer dicht gelast worden, zonder gebruik te maken van hulpmateriaal. Met deze lasapparatuur is het tevens mogelijk om met een extreem lange uitsteeklengte van de lasdraad te werken. Bijvoorbeeld als de lasser moet lassen in de smalle openingshoek van een V-naad, zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit. Daarnaast is de Cebora EVO Speed Star lasapparatuur zeer eenvoudig te bedienen met behulp van de ‘las-Wizard’, waardoor de gebruiker stap voor stap de juiste instellingen kan vinden voor het optimale lasresultaat. De Pulse functie zorgt, in combinatie met de synergische programma’s, voor een perfecte, kwalitatieve en spatloze las, waardoor geen nabewerking nodig is.

Deze MIG EVO Speed Star lasapparatuur is zeer geschikt voor alle toepassingen die een hoge productiviteit vereisen, waaronder de zware en middelzware metaalindustrie, constructies en scheepsbouw etc.

Door de hoogwaardige kwaliteit, productiviteit en snelheid van de Cebora Speed Star lasapparatuur en de kennis en technische ondersteuning van Laskar las- en snijtechniek en Twin Air Systems kan het ROC Mondriaan vol vertrouwen haar leerlingen optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Bekijk de Speed Star demonstratie video op www.laskar.nl!

Contact opnemen met de Bedrijfskern

Heeft u vragen of wilt u lid worden van Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam? Neem dan contact met ons op.

Versturen