Weldkar welding equipment debuteert op Schweissen und Schneiden

04 september 2017

Weldkar, het privat label van importeur en groothandel Laskar las- en snijtechniek, is de laatste jaren gegroeid van huismerk naar professioneel merk met internationale ambities. Deelname aan de grootste vakbeurs op het gebied van de lastechniek kan dan ook niet uitblijven.

Groei
Weldkar heeft sinds 2006 zijn opmars gemaakt op de Nederlandse lastechnische markt. Eerst met las- en snijmachines voor manueel gebruik, later zijn daar de lastoebehoren, lasaccessoires en persoonlijke beschermingsmiddelen bijgekomen. De vraag naar en de ambitie van Weldkar rijkt verder dan Nederlands grondgebied. Ook in België, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië zorgen de Weldkar producten voor verbinding. Verbinding van materialen en verbinding tussen gebruiker en product. De las- en snijmachines zorgen niet alleen voor een hoogwaardige verbinding, ze zijn ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor de minder ervaren lassers.

Schweissen und Schneiden
Deelname aan Schweissen und Schneiden is voor Weldkar een logische stap om de internationale ambities vorm te geven. Op deze vakbeurs biedt Weldkar ondersteuning aan de internationale partners en laat het de rest van de (las)wereld kennis maken met het merk. Op stand 12A70 toont Weldkar niet alleen met woorden, maar ook met daden aan waarom Weldkar de ideale lashulp is. In het huidige productgamma is er de keuze uit MIG/MAG, TIG en MMA lasinverters en Plasma snij-inverters. Daarnaast wordt het assortiment gecompleteerd met alle middelen die nodig zijn om een perfecte las te maken, waaronder lastoebehoren, lastoortsonderdelen, lastoevoegmaterialen en PBM’s.

Brede inzetbaarheid
De machines blinken uit in doelmatigheid. Met een compacte, eenvoudig in te stellen machine wordt er een zeer kwalitatieve las of snede gerealiseerd. De meeste machines zijn draagbaar en leverbaar met een verrijdbaar onderstel. Dat maakt deze machines geschikt voor lasklussen op locatie evenals in de werkplaats van de metaalverwerkende industrie. De lasapparatuur is zeer breed inzetbaar en geschikt voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan diverse materialen, zoals staal, RVS, aluminium en CuSi3. De snijapparatuur zorgt, in samenwerking met de hoogwaardige plasmatoorts, voor een strakke en rechte snede. De lichtere uitvoering maakt sneden tot 15 mm in staal, de zwaardere versie heeft een snijcapaciteit van 30 mm dikte. Bijkomend voordeel is dat de las- en snij-inverters ook inzetbaar zijn op aggregaten met voldoende vermogen.

Nieuwe lasapparatuur
Weldkar presenteert naast het huidige assortiment ook nieuwe producten. Een nieuwe MIG/MAG lasmachine en een TIG lasmachine. Deze nieuwe machines zijn, in tegenstelling tot de huidige apparatuur, inzetbaar voor zwaar industrieel en seriematig productiewerk. Specifiek betreft het de WK MIG 5040 F Synergic, een 500 ampère stroombron op 400 Volt. Deze MIG lasmachine is multifunctioneel en werkt naast het MIG lasprincipe ook volgens het TIG en MMA principe. De tweede nieuwe lasmachine is de WK TIG 320 AC/DC Pulse, een 320 ampère stroombron op 400 Volt. Een draadloze afstandsbediening verhoogt het gebruiksgemak en zorgt voor een nauwkeurige instelling op afstand. De lasmachines zijn speciaal geschikt voor langdurig, intensief gebruik met hoog vermogen. De waterkoeler zorgt ervoor dat dit laswerk goed uitgevoerd kan worden en vermindert slijtage van de onderdelen.

Op de stand 12A70 worden continue lasdemonstraties gegeven. Zo kunt u zelf ervaren wat wij u vertellen. Auf Wiedersehen in Düsseldorf!

Meer informatie en technische specificaties zijn te vinden op www.weldkar.com.

Contact opnemen met de Bedrijfskern

Heeft u vragen of wilt u lid worden van Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam? Neem dan contact met ons op.

Versturen