Nieuwe buizenmaker volop in gebruik

2 oktober 2018

Altijd fijn als een nieuwe machine precíes in een behoefte voorziet. De nieuwe ADK Klembank met een Fronius plasma lasbron is er zo één. De machine in de plaatwerkerij van Blokland Metaalbewerking kan van plaatstaal buizen van verschillende diameters lassen.
 
Vroeger werd deze bewerking uitbesteed, nu kan deze gewoon onder eigen dak uitgevoerd worden. Hierdoor kan er uiteindelijk sneller geleverd worden bij de klanten. “Officieel heet het een langsnaadlasmachine”, aldus Chris Dekker. Samen met collega Mitchell de Jager werkt hij sinds een jaar met de machine. Een uitgebreide opleiding om met de machine te werken was niet nodig. “Je kunt het beste zelf uitvinden hoe een nieuwe machine werkt. We hebben twee dagen uitleg gekregen en zijn er toen mee aan de slag gegaan.”
 
Plasma
In de klembank gaan gewalste platen staal of rvs en de uiteinden worden met een plasmalas aan elkaar verbonden. Zo ontstaat er een buis. Het grote voordeel van het plasmalassen is dat ook met zeer dunne materialen tussen de drie en tien millimeter gewerkt kan worden. “Deze machine last producten heel precies en netjes.”
 
Efficiënte logistiek
De buizen zijn een product voor een van de grote opdrachtgevers van Blokland. Chris en Mitchell maken er zeker zo’n honderd per maand. “Vroeger werd dit deel van de bewerking buiten de deur uitgevoerd en moest je het een paar dagen later weer ophalen.” Qua interne logistiek is deze machine dus veel efficiënter en producten kunnen sneller geleverd worden.

Contact opnemen met de Bedrijfskern

Heeft u vragen of wilt u lid worden van Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam? Neem dan contact met ons op.

Versturen