2231505 Bedrijfskern Hardinxveld Giessendam Website

16-11 2023

‘Samen staan we sterk!’

Jesse Baan werkte als stagiair bij Neptune Marine aan een opdracht voor de huisvesting van arbeidsmigranten uit Roemenië. Vervolgens stond ook zijn afstudeeropdracht bij die leverancier van maritieme oplossingen in het teken van het faciliteren van die buitenlandse productiemedewerkers.

Inmiddels is Jesse bij het bedrijf met vestigingen in Hardinxveld-Giessendam, Aalst en Groningen verantwoordelijk voor de begeleiding van de Roemeense collega’s en al het onroerend goed. Bovendien is hij het jongste lid van onze Bedrijfskern!

Huisvesting

Jesse: “Door al mijn bemoeienissen met de huisvesting en andere faciliteiten voor onze Roemeense productiemedewerkers, kwam ik ook nadrukkelijk in aanraking met onroerend goed. Naast onderhoud, verbouw en nieuwbouw van dat onroerend goed manage ik de arbeidspool van buitenlandse productiemedewerkers.”

Faciliteren

“Wij vinden het belangrijk dat onze Roemeense collega’s zich volledig op hun werk kunnen richten”, vervolgt Jesse. “Dat betekent dat ik naast huisvesting, ook zaken als vervoer, de zorgverzekering en vliegtickets naar Roemenië regel. Eigenlijk het faciliteren van alle randzaken. Het varieert door het jaar heen van 80 tot 120 medewerkers.”

Kwaliteit waarborgen

Jesse: “Het liefste bieden we iedereen zelf onderdak, op onze werf. Zo kunnen we kwaliteit voor iedereen waarborgen. Dat vinden we belangrijk: bijvoorbeeld dat iedereen zijn eigen kamer heeft. Dat levert bovendien minder transportbewegingen op én we hebben ’s nachts toezicht op de werf. Voor de gemeente is het voordelig dat we geen andere huizen bezet houden. Het is een win-winsituatie.”

Bedrijfskern

Zijn regelmatige contact met de gemeente was één van de redenen waarom Jesse door Neptune Marine naar voren werd geschoven als lid van de Bedrijfskern. “Vanuit de directie wordt belang gehecht aan het lidmaatschap van de Bedrijfskern. Naast mijn contacten met de gemeente ben ik bekend in de regio. Ik kom uit Giessen-Oudekerk en woon in Gorinchem. Daarnaast vind ik het interessant en belangrijk kennis en ervaring uit te wisselen met andere bedrijven.”

Jongste lid

De kennismaking van Jesse met de Bedrijfskern stamt alweer van meer dan een jaar geleden. “Op mijn zevenentwintigste ben ik ook nog eens het jongste lid. Dat merk ik op geen enkele manier, overigens: ik voel geen afstand! Als grote werkgever in de regio, is het goed dat wij lid zijn. Ten eerste is het leerzaam te zien en te horen hoe andere bedrijven met uitdagingen omgaan.”

Collectief

“Ten tweede”, vervolgt hij, “zijn goede contacten belangrijk. We hebben elkaar uiteindelijk allemaal nodig. Dat is ook de kracht van de Bedrijfskern, maar mijn mening: als collectief kunnen we meer realiseren. Richting gemeente en in de regio. Daarom probeer ik bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Laatst had De Kuiper Infra bijvoorbeeld een interessante presentatie van over duurzaamheid. Een onderwerp waarmee we allemaal te maken hebben.”

Jesse: “Na afloop delen we onze gedachten en zoeken we naar oplossingen. Samen staan we sterk. Bovendien zijn de sociale uitstapjes van de Bedrijfskern ook zéér de moeite waard!”

Heb je een vraag aan De Bedrijfs­kern?

Wilt u meer informatie over de Bedrijfskern? Neem dan contact met ons op!

Contact

Postbus 223
3370 AE Hardinxveld-Giessendam

De Bedrijfskern is aangesloten bij::

Smart
Fod
Disclaimer
Privacy policy
Cookieverklaring
Wijzig uw cookievoorkeuren
Ontwerp & realisatie: MM Smart Delta Drechtsteden